Empanade met tonijn (of gorgonzola)
Nodig: 1 pak brooddeeg 2 blikjes tonijn (uitgelekt) of 150 gr gorgonzola in stukjes (eventueel een half zakje geraspte kaas als je tonijn gebruikt) 3-4 tomaten, in stukjes 1 ui, in ...
Nodig: 1 pak brooddeeg 2 blikjes tonijn (uitgelekt) of 150 gr gorgonzola in stukjes (eventueel een half zakje geraspte kaas als je tonijn gebruikt) 3-4 tomaten, in stukjes 1 ui, in ...
Nodig: 5 plakjes bladerdeeg 500 gr spruitjes, schoongemaakt 1 grote ui, in stukjes gesneden 150 gr vegetarische spekjes, bijv. van De vegetarische slager 1 klein bekertje creme fraiche 4 eieren ...
Nodig: Sushi Kit Saitaku (AH) of losse ingredienten: 4 Nori vellen, 250 gr sushi-rijst, 40 ml sushi-azijn, Japanse sojasaus en een bamboematje 1 halve winterwortel 1 komkommer 100 gr gerookte ...
Nodig: 250 gr bloem 2 eetlepels olijfolie theelepel zout zakje gist (7 gr) 150 ml warm water ingredienten voor de topping: bijv. zongedroogde tomaatjes, kaas, olijven, ui, groene kruiden etc. ...
Kaaslolly’s: restje geraspte kaas, wat kruiden (bijv paprikapoeder en Italiaanse groene kruiden), bakpapier, cocktailprikkertjes (even in koud water gelegd) Meng de kaas met de kruiden. Leg op het bakpapier hoopjes ...
Nodig: 3 rode paprika’s, in stukjes 1 ui, in stukjes 2 groentebouillontabletten 200 gr smeerkaas, bijv Slankie of Eru Balans (olijf)olie teentje knoflook, fijngesneden of geperst paprikapoeder eventueel wat verse ...
Nodig, voor 4 amuseglaasjes: 1 bakje selleriesalade 1 appel, geschild en in kleine stukjes 2 flinke theelepels groene pesto 1 theelepel (Italiaanse) groene kruiden peper, paprikapoeder verse bieslook pijnboompitten of ...
(voor 2-3 personen) 150-200 gr risottorijst 1 groentebouillontablet 100 ml witte wijn 1 teentje knoflook 1 ui, in stukjes 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes (of andere wokgroenten) kleine eetlepel (Italiaanse) ...