Recepten

Venkelsalade met blauwe kaas

0 in 5

Bijgerecht Nodig: 1 venkelknol 1 eetlepel witte wijnazijn 4 eetlepels olijfolie 50 gr veldsla 100 gr blauwschimmelkaas, in kleine blokjes 50 gr walnoten peper en zout eventueel wat groene kruiden, ...

Bekijk recept

Mosterdsoep met knolselderij-julienne

0 in 5

Nodig: 1 ui, in zeer kleine stukjes gesneden 2 groentebouillontabletten 2-4 eetlepels (grove) mosterd 250 ml slagroom 1 grote plak knolselderij, geschild en in zeer dunne reepjes (julienne) gesneden scheutje ...

Bekijk recept

Dessert: abrikozencompote, ijs en koek

0 in 5

Nodig, 4 pers.: 4 bolletjes vanille-ijs 4 plakken ontbijtkoek (of kruidnootjes op Sinterklaasavond) 200 gr gedroogde en gewelde abrikozen 1 eetlepel maïzena 1 eetlepel honing naar wens een scheutje sinaasappellikeur ...

Bekijk recept

Pompoen-knolselderij soep

0 in 5

6 personen Nodig: 400 gr pompoenblokjes 400 gr knolselderij, in stukjes 2 groentebouillontabletten 1 ui, in kleine stukjes 1 teentje knoflook, fijngesneden eventueel 1 theelepel kurkuma eventueel wat verse peterselie ...

Bekijk recept

Peer-camembert sandwich

0 in 5

Voorgerecht of lunchgerecht Nodig: 1 stokbrood camembert peren cranberrycompote (zelfgemaakt of uit een potje) (olijf)olie Snijd het stokbrood in schuine plakken. Snijd de camembert in plakken. Snijd de peren in ...

Bekijk recept

Frozen yoghurt

0 in 5

Dessert, 4 glazen Nodig: 500 ml (biologische) yoghurt 50-75 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 200 ml slagroom stukjes fruit naar keuze Roer de suiker door de yoghurt. Klop de slagroom ...

Bekijk recept

Champignontapenade

5 in 5

Nodig: 250 gr kastanjechampignons, grof gehakt of gepureerd 1 kleine ui, grof gehakt 2 teentjes knoflook, fijngesneden 50 gr zwarte olijven, grof gehakt of gepureerd olijfolie peper en zout een ...

Bekijk recept

Vegetarische paella

0 in 5

Hoofdgerecht voor 3-4 personen. Nodig: 200n gr rijst (bijv. Pandan of risottorijst) 1 bakje kipstuckjes van de Vegetarische Slager 1 bakje visvrije garnalen van de Vegetarische Slager 1 groentebouillontablet 2 ...

Bekijk recept

Tortellini met groente en tomatentapenade

0 in 5

Nodig: 250 gr (koelverse) tortellini 750 gr roerbakgroente (bijv. 500 gr prei en 250 gr spinazie) 1 teentje knoflook, fijngesneden 2 tomaten, in stukjes 1/2 potje zongedroogde tomaatjes, op olie ...

Bekijk recept

Sperziebonen met gegrilde rode paprika

0 in 5

Nodig, 6 stuks (bijgerecht): 1 potje gegrilde rode paprika’s ca 40 sperziebonen wat smeerbare kaas of tzaziki eventueel wat groene kruiden cocktailprikkers Laat de paprika’s uitlekken en snijd in 2 ...

Bekijk recept