Kerst 2015: zalm amuse met verse dille
Nodig voor 4 glaasjes: 125 gr kruidenkaas 125 ml zure room scheutje citroensap wat reepjes komkommer (of wortel) wat komkommer, in kleine blokjes wat geroosterde pijnboompitten 100 gr gerookte zalm ...
Nodig voor 4 glaasjes: 125 gr kruidenkaas 125 ml zure room scheutje citroensap wat reepjes komkommer (of wortel) wat komkommer, in kleine blokjes wat geroosterde pijnboompitten 100 gr gerookte zalm ...
Nodig, voor 25 hapjes: 250 gr cranberry’s 3-4 flinke eetlepels (riet)suiker 150 ml water 1 kaneelstokje sap van 1 sinaasappel naar wens een flinke scheut rode port 400-500 gr brie stokbrood ...
Bijgerecht, vegetarisch Nodig: per persoon: 2-3 aardappels per aardappel: 5-10 gr (room)boter wat knoflook, fijngeperst peper en zout eventueel wat geraspte kaas eventueel wat verse peterselie Schil de aardappels ...
Nodig: voor 3-4 personen met rijst of aardappelpuree, zonder bijgerecht is het ruim voldoende voor 2 personen (wij eten de chili zelf zonder bijgerecht) 1-2 uien, in kleine stukjes 3 paprika’s, ...
Voor deze cake heb je geen boter en suiker nodig; wel appelmoes. Nodig (8-10 plakjes): 100 gr havermout 60 gr bloem 1 zakje bakpoeder 3 eieren 100 gr gedroogde cranberry’s ...
Nodig: 4 kleine bloemtortilla’s 3 eetlepels olie 1/2 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 1/2 theelepel paprikapoeder (zee)zout Meng olie, chilipoeder, komijn en paprika en roer goed door. Besmeer ...
Nodig: 1 kg verse prei 175 gr geraspte kaas 150 gr bloem 4 eieren 125 gr magere kwark 1 eetlepel kerriepoeder peper en zout 1 groentebouilontablet paneermeel of bakpapier naar ...
Voor- of bijgerecht voor 2 pers. (ook lekker bij de borrel) Nodig: 1 Camembert kaasje (in spanen doosje) handvol walnoten 1 eetlepel honing om mee te dippen: brood, reepjes wortel ...