Zuurkoolsalade

Bij- of lunchgerecht voor 4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 500 gr (biologische) kruidenzuurkool
  • olijfolie
  • 100 gr rozijnen
  • 5-10 stuks zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 2 eetlepels honing
  • paprikapoeder
  • paar takjes peterselie
  • eventueel wat walnoten en/of druiven

Wok de uitgelekte zuurkool 5 minuten in een wok in wat olijfolie en voeg de zongedroogde tomaatjes (in stukjes) en de rozijnen toe (en eventueel wat walnoten in stukjes). Doe in een schaal en laat even afkoelen. Roer wat fijngesneden peterselie erdoor. Klop een dressing van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en wat paprikapoeder en roer de dressing door de zuurkool. Laat verder afkoelen. Garneer met nog wat peterselie en eventueel wat gehalveerde witte druiven.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!