Fish pie met zeekraal

Nodig (3-4 personen):

  • 800 gr (gemengde) groente naar wens, bijv. broccoli, wortel, bloemkool
  • 500 gr witvis (bijv. kabeljauw), vers of ontdooid
  • bakje zeekraal
  • bakje verse Italiaanse kruiden
  • 1 kg aardappels, geschild en in schijfjes
  • half zakje geraspte kaas
  •  25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • halve groentebouillontablet
  • peper en zout

Snijd de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Kook de groente en de aardappels (met een snuf zout) in aparte pannen gedurende 10 minuten; voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappels. Giet aardappels en groente af en verwijder de takjes rozemarijn. Snijd de vis in stukken.

Kook 250 ml water en voeg de groentebouillontablet toe.

Maak een bechamelsaus van boter, bloem, kruiden en bouillon: laat in een steelpannetje eerst de boter smelten, voeg dan de bloem toe en blijf even roeren. Voeg in delen de bouillon toe en blijf roeren totdat de saus dik genoeg is en niet klontert. Voeg dan de kruiden toe (oregano, salie en tijm).

Schep in een ovenschaal eerst de groente, dan de zeekraal, dan de vis (rauw), bestrijk met de bechamelsaus, schep hierop de aardappels, bestrooi met wat peper en de geraspte kaas. Eventueel nog wat paprikapoeder over de kaas. Zet de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!