Boerenkoolrisotto

Vegetarisch gerecht

Nodig (2-3 pers.):

  • 150-200 gr risottorijst
  • 300 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 groentebouillontabletten
  • 100 ml witte wijn
  • ongeveer 8 zongedroogde tomaatjes (op olie),  in stukjes
  • 2 takjes basilicum
  • eventueel wat geraspte oude kaas
  • olijfolie

Voeg bij de 2 groentebouillontabletten 1 liter kokend water. Fruit ui en knoflook in een grote pan in wat olie. Voeg de risottorijst toe en roer goed door. Voeg de witte wijn toe en laat langzaam en al roerend verdampen. Voeg de boerenkool toe en de helft van de bouillon. Laat al roerend verdampen. Bak ondertussen de champignons in wat olie. Risotto en boerenkool ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken. Steeds roeren en steeds wat bouillon toevoegen en steeds laten verdampen. Mogelijk heb je niet alle bouillon nodig. Roer na 20 minuten de champignons door de risotto. Roer vlak voor het serveren de zongedroogde tomaatjes en de basilicumblaadjes door het gerecht. Eventueel bestrooien met wat geraspte kaas. Een heerlijk zomeravondgerecht!

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!