Asperges met kruidenolie, ei en walnoten

Nodig, 2 pers.:

  • 500 gr asperges
  • 2-3 eieren, hardgekookt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie, bijv. de Griekse olijfolie van www.oliviade.eu
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • eventueel wat mosterd
  • handjevol walnoten

Voorbereiding: leg de asperges een uur in koud water. Dat vergemakkelijkt het schillen.

Snijd aan de onderkant van de asperges ongeveer 1 cm af. Schil de asperges met dunschiller of kaasschaaf. Doe ze in een pan met koud water, breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken en zet daarna het vuur uit. Laat nog 5-10 minuten nagaren in het warme water. Klop een dressing van olijfolie, verse kruiden, wijnazijn en eventueel wat mosterd. Leg op een bord de asperges met ui en walnoot en sprenkel er de dressing over.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!