2) Hoofdgerecht - vegetarisch

Pompoen-eiercurry

0 in 5

Nodig (4 pers.): Kruiden: 3 teentjes knoflook, fijngesneden stukje verse gember (fijngesneden ) of 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kurkuma 1 theelepel ...

Bekijk recept

Hete bliksem, maar dan vega

0 in 5

Nodig: 1 kg aardappels, geschild en gekookt 1 kg appels, geschild en in stukjes (bij voorkeur helft zure appels en helft zoete appels) 500 gr ui, in stukjes 1 bakje ...

Bekijk recept

Puntpaprika’s met linzen en Franse kaas

0 in 5

Nodig (2 pers.): 2 zoete puntpaprika’s 1 blikje linzen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt (heb je wat meer tijd: kook dan de linzen zelf) 150 gr blauwschimmel- of blauwaderkaas, bijv. ...

Bekijk recept

Olympic pizza

0 in 5

Op deze laatste dag van de Olympische spelen heb ik de pizza oranje gekleurd met oranje paprika. Nodig: (zelfgebakken) pizzabodem tomatensaus Italiaanse worst van De vegetarische slager bolletje mozzarella verdere ...

Bekijk recept

Wraps met vega-nuggets

0 in 5

Snelklaar recept, voor 2 pers.: 4 wraps 1 bakje nuggets, De vegetarische slager reepjes komkommer en wortel eventueel wat ui, in ringen scheut olie honing-mosterd dressing (zie hieronder de link ...

Bekijk recept

Gegratineerde spaghetti in ’t groen

0 in 5

Nodig: 250 gr spaghetti (of een andere pasta) flink wat groene wokgroente, bijv. 300 gr courgette in blokjes, 300 gr spinazie of snijbiet en 450 gr tuinbonen (diepvries) scheutje olie ...

Bekijk recept

Courgettepizza

0 in 5

Nodig, per persoon (als hoofdgerecht): 1 courgette, in dunne plakken (ong. 3 mm) 50-75 ml tomatensaus 1/4 paprika, in kleine stukjes 1/2 ui, in kleine stukjes 1/2 bolletje mozzarella kruiden: ...

Bekijk recept

Asperges met kruidenolie, ei en walnoten

0 in 5

Nodig, 2 pers.: 500 gr asperges 2-3 eieren, hardgekookt 5 eetlepels extra vierge olijfolie, bijv. de Griekse olijfolie van www.oliviade.eu 1 eetlepel witte wijnazijn 2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt 2 ...

Bekijk recept

Havermout quiche met paprika’s en Hüttenkäse

0 in 5

Nodig: 250 gr havermout scheutje olijfolie 100 ml water 2 paprika’s, in stukjes 1 bakje vega kipstukjes (De vegetarische slager) 4 eieren 2 theelepels gedroogde Italiaanse  of Provençaalse kruiden 200 gr ...

Bekijk recept

Stamppot rode kool met vega stoofvlees

0 in 5

Nodig (4 pers.): 1 kilo aardappels, geschild en in stukken scheutje melk klontje boter 1 rode kool, in reepjes gesneden en gewassen 1 appel, in kleine stukjes peper en zout ...

Bekijk recept