Uienquiche met brie

Nodig (voor een ronde quiche; voor de langwerpige quiche op de foto heb ik ca. tweederde van de hoeveelheden gebruikt)

  • 5-6 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  • 500 gr uien, in stukjes
  • 2 flinke eetlepels sinaasappel marmelade
  • 200 gr brie, in plakjes
  • 4 eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • wat kruiden naar wens: peper, zout, paprikapoeder, gemalen chilivlokken
  • scheutje (olijf)olie

Bak de ui in wat olie glazig. Breng op smaak met wat kruiden naar wens en de marmelade en roer goed door. Laat iets afkoelen. Bekleed een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg. Roer eieren en kaas goed door en bestrooi met wat kruiden. Schep het eimengsel op het bladerdeeg. Schep daarop de uien. Garneer met de plakjes brie en wat kruiden. Zet de quiche in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 25 gr. Serveer de quiche koud, lauwwarm of warm met wat salade.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!