Preitaart met kerrie en rozijnen

Nodig:

  • 1 kg verse prei
  • 175 gr geraspte kaas
  • 150 gr bloem
  • 4 eieren
  • 125 gr magere kwark
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 groentebouilontablet
  • paneermeel of bakpapier
  • naar wens wat pompoenpitten
  • 50-75 gr rozijnen
  • wat boter

Snijd de prei in ringen, was de prei en laat goed uitlekken. Roerbak de prei in een wok in wat olie of boter en voeg de kerriepoeder toe. Leg in een kopje de bouillontablet en voeg een scheutje kokend water toe. Meng in een schaal de eieren, kwark en bouillon en roer goed door. Meng in een andere kom bloem, kaas en rozijnen en meng dit met het eimengsel. Schep de prei erdoorheen. Vet een springvorm in, strooi wat paneermeel op de bodem of leg er bakpapier op. Schep het preimengsel in de springvorm, bestrooi met de pompoenpitten en bak de preitaart gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Geen trek in de zoete rozijnen? Vervang dan de rozijnen door bijv. stukjes walnoot.

Print Friendly

Beoordeling

  • (5 /5)
  • (3 Beoordeling)

Delen!