4) Hoofdgerecht - met vis

Kerst 2015: zalm amuse met verse dille

0 in 5

Nodig voor 4 glaasjes: 125 gr kruidenkaas 125 ml zure room scheutje citroensap wat reepjes komkommer (of wortel) wat komkommer, in kleine blokjes wat geroosterde pijnboompitten 100 gr gerookte zalm ...

Bekijk recept

Zalmspiezen met courgette

0 in 5

Nodig, per persoon: 125 gr zalmfilet 4 repen courgette (met een kaasschaaf gesneden) peper, zout, Italiaanse groene kruiden eventueel wat zachte, smeerbare geitenkaas of kruidenkaas 2 satéprikkers Leg de satéprikkers ...

Bekijk recept

Japanse noedels met spinazie en (visvrije) tonijn

0 in 5

Hoofdgerecht voor 2 pers., ook lekker koud als lunchsalade 180 gr noedels, bijv. Hakubaku biologische authentieke Japanse noedels, verkrijgbaar bij Marqt 150-200 gr verse spinazie, gewassen 1 blikje tonijn, op olie, ...

Bekijk recept

Aardappelkoekjes met zalm en crème fraiche

0 in 5

Voorgerecht voor 4-6 pers. of hoofdgerecht voor 2-3 pers. Nodig: 500 gr aardappels, vastkokend, geschild 1 grote ui 200 gr gerookte zalm (Gravad Lax) 1 bakje verse bieslook 125 gr ...

Bekijk recept

Zalm-courgette-spinazie quiche

0 in 5

Voor bij een buffet (kan zowel warm als koud geserveerd worden) Nodig: 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid 250 gr zalm, graatvrij, in stukjes 1 courgette, in stukjes 250 gr verse spinazie ...

Bekijk recept

Aspergetips met gerookte zalm en aardappeltjes

0 in 5

Hoofdgerecht, 2-3 pers. Nodig: 200 gr groene aspergetips 200 gr gerookte zalm bakje roomkaas of zachte geitenkaas (met eventueel wat groene kruiden) 1 zak Aviko aardappelblokjes of aardappelkroketjes wat olie ...

Bekijk recept

Kabeljauwpakketjes met ketjap en kokos

0 in 5

Hoofdgerecht, 4 pers. Nodig: 400 gr kabeljauw 100 gr (zilvervlies)rijst 1 klein blikje erwtjes 300-400 gr roerbakgroente (fijngesneden), bijv. wortel, ui, bleekselderij 4 eetlepels ketjap 4 eetlepels gemalen kokos 100 ...

Bekijk recept

Zalmhapjes

0 in 5

Voor bij de sushi, of als hoofdgerecht voor 2 pers. met aardappelkroketjes geserveerd. Nodig ( 8 stuks): 200 gr gerookte zalm 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden 1 bakje verse dille ...

Bekijk recept

Pasta met zalm en Boursin

0 in 5

Hoofdgerecht, 2 pers. Nodig: 100-150 gr pasta 100-150 gr zalmfilet 1 rode paprika, in stukjes 1 kleine ui, in stukjes 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 bakje Boursin Cuisine, of een pakje ...

Bekijk recept

Sardientjestaart

0 in 5

Nodig: 5 plakjes bladerdeeg 2 blikjes sardientjes in tomatensaus 1 pot gegrilde paprika’s 1 teentje knoflook 2 eieren half zakje geraspte kaas wat peper en wat groene kruiden. Bekleed een ...

Bekijk recept