6) Dessert

Cake in een glaasje

0 in 5

Nodig (als dessert of bij de koffie): (chocolade) cake mascarpone (of kwark) slagroom eventueel een schepje suiker vers fruit of een blikje vlaaifruit Snijd de cake in stukjes en schep ...

Bekijk recept

Sint 2017: Speculaastiramisu

0 in 5

Nodig: 4-6 porties 12-14 speculaasjes (ongeveer 200 gr) 200 ml slagroom 1 sinaasappel, uitgeperst 250 gr mascarpone 1 kopje (caffeinevrije) koffie 1 eetlepel cacaopoeder naar wens wat geroosterde amandelen Klop ...

Bekijk recept

Appel-cranberrycrumble

0 in 5

Dessert voor 6 personen. Nodig: 250 gr verse of diepvries cranberry”s ongeveer 600 gr appels 100 gr bloem 75 gr havermout 75 gr kristalsuiker 85 gr koude boter, in kleine ...

Bekijk recept

Aardbeientaartje

0 in 5

Nodig: 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid 250 gr aardbeien + eventueel nog wat ander vers fruit 1 ei 1 zakje vanillesuiker 125 gr mascarpone 100 ml slagroom wat poedersuiker voor de ...

Bekijk recept

Advocaatkwark met mango en bitterkoekjes

0 in 5

Per glas: 2 bitterkoekjes, verkruimeld 2 eetlepels kwark 1 eetlepel advocaat + een scheutje voor de garnering 1/4 mango, in kleine stukjes iets ter garnering (blaadje munt, chocolaatje etc). Meng ...

Bekijk recept

Gepocheerde peer met ricottamousse

0 in 5

Nodig (4 desserts): 2 rijpe handperen 200 ml slagroom 4 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 125 gr ricotta 250 ml witte wijn handjevol walnoten 4 theelepels honing Schil de peren ...

Bekijk recept

Appel-boterkoek

0 in 5

Nodig, voor een grote ronde boterkoek (de koek op de foto is in een kleinere, langwerpige bakvorm en heb ik onderstaande hoeveelheden gehalveerd) 200 gr roomboter op kamertemperatuur (+ iets ...

Bekijk recept

Aardbeienijsjes

0 in 5

Nodig: 250 ml yoghurt 250 gr aardbeien 1 banaan eventueel een scheutje honing ijsvormpjes Houd een handjevol aardbeien apart en snijd in kleine stukjes. Doe yoghurt, banaan, de rest van ...

Bekijk recept

Rabarber-havermoutcrumble

0 in 5

Nodig, 4 personen: 300 gr rabarber (2-3 stengels) 50 gr havermout 50 gr bruine basterdsuiker 50 gr bloem 100 gr roomboter, gesmolten 2 eetlepels aardbeienjam (of aardbeien-rabarberjam) scheutje citroensap 2 ...

Bekijk recept

Paasdessert

0 in 5

Nodig, voor 4 glazen: 1 mango, geschild en in kleine stukjes 125 ml slagroom 150-200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt 4 kleine eierkoeken schepje suiker 8-12 eetlepels sinaasappelsap eventueel ...

Bekijk recept