minder dan 20 minuten

‘Makreel’salade van bananenbloesem

5 in 5

Nodig: 1 blik bananenbloesem, Fairtrade, uitgelekt en afgespoeld 2 eetlepels crème fraiche limoensap van een halve of een hele limoen (naar eigen smaak) 1 eetlepel kappertjes 1 friszure appel, in ...

Bekijk recept

Pesto van peterselie en zonnebloempitten

0 in 5

Nodig: 20 gr platte peterselie, grof gesneden 50 gr zonnebloempitten 100 ml olijfolie 1 teentje knoflook, fijngesneden snuf zout Rooster de zonnebloempitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen. ...

Bekijk recept

Vegan ‘Parmezaan’

0 in 5

Een gezonde, vegan smaakmaker met een kaasachtige smaak. Strooi dit over je salade, over je soep, over aardappeltjes etc.   Nodig: 100 gr zonnebloempitten 4 flinke eetlepels edelgist 1 theelepel ...

Bekijk recept

Avocado-ei salade met zalm

0 in 5

Voorgerecht voor 2 personen. Nodig: 1 rijpe avocado, in kleine blokjes 2 eieren, hardgekookt, in kleine stukjes een paar stengels bosui, in ringetjes (+ wat extra voor de garnering) 50-100 ...

Bekijk recept

Tonijnsalade met appel

0 in 5

Nodig: 1 blikje tonijn, op olie, uitgelekt een halve appel, in kleine stukjes 2 stengels bosui, in kleine ringetjes een paar zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes scheutje citroensap 1 theelepel ...

Bekijk recept

Komkommerhapjes met zalm en roomkaas

0 in 5

Nodig: komkommer gerookte zalm roomkaas cocktailprikkers Voor de rolletjes: snijd met een kaasschaaf over de lengte van de komkommer repen. Besmeer deze met wat roomkaas, leg er wat gerookte zalm ...

Bekijk recept

Roquefortdressing met appel en walnoot

0 in 5

Sladressing of pastasaus Nodig: 75 gr Roquefort, verkruimeld scheutje citroensap 125 ml crème fraiche 1/2 appel, geraspt handvol walnoten, in stukjes Meng de Roquefort met het citroensap en roer goed ...

Bekijk recept

Pesto en pestosaus

0 in 5

Nodig: 30 gr basilicumblaadjes 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt 30 gr pijnboompitten 1 teentje knoflook, fijngesneden 2-3 eetlepels olijfolie, extravierge peper voor de pestosaus: een flinke eetlepel crème fraiche Rooster ...

Bekijk recept

Groentecurry in mosterdsaus

0 in 5

Nodig, 2-3 personen 150-200 gr rijst 600-800 gr roerbakgroente in stukjes, bijv. courgette, paprika, ui, wortel, champignons 1 flinke eetlepel mosterd 2 eetlepels tomatenketchup 1 groentebouillontablet 250 ml kookroom of ...

Bekijk recept

Artisjok-spread

0 in 5

Nodig: 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd ca. 5 zongedroogde tomaatjes, in stukjes ca. 10 basilicumblaadjes 1 eetlepel (vegan) mayonaise (alternatief: creme fraiche) snuf peper snuf gemalen chilivlokken optioneel: klein ...

Bekijk recept