meer dan 60 minuten

Flammkuchen/ Tarte Flambée

0 in 5

Pizza uit de Elzas, als lunch- of hoofdgerecht, vegetarisch. Ook lekker bij de borrel. Nodig: 300 gr tarwebloem 1 zakje gist 200 ml lauw water 1 theelepel zout 1 bakje vegetarische spekjes ...

Bekijk recept

Breekbrood

0 in 5

Nodig: 500 gr (spelt)meel of bloem + wat voor de garnering 1 zakje gist 8 gr zout eventueel een klontje roomboter eventueel een scheutje citroensap Meng bloem, gist, zout en ...

Bekijk recept

Groenteschotel met kikkererwten, bloemkool en wortel

0 in 5

Hoofdgerecht, vegetarisch, 3-4 pers. Nodig: 2-3 uien, in stukjes 3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 winterwortel, in stukjes 1 kleine bloemkool, in stukjes 1 blik kikkererwten, 400 gr, uitgelekt 1 zoete ...

Bekijk recept

Aardappelgratin

0 in 5

Aardappelgratin, vegetarisch, bijgerecht voor 8-10 pers. Nodig: 4-5 teentjes knoflook 300 gr geraspte kaas, bijv de AH gratinkaas voor ovenschotels 2 kg aardappels, vastkokend 50 gr roomboter peper, zout, nootmuskaat ...

Bekijk recept

Weense Sachertorte

0 in 5

Nodig voor de taart: 150 gr pure chocolade 150 gr bloem 6 eieren, gesplits in eiwit en dooier 50 gr suiker 1 zakje bakpoeder 100 gr poedersuiker snufje zout springvorm, ...

Bekijk recept

Mini-pizza’s van pitabroodjes

0 in 5

Nodig (8 mini-pizza’s, vegetarisch): 4 pitabroodjes 300 gr roerbakgroente, bijv. champignons, ui, paprika, rood pepertje 1 klein potje tomaten- of pastasaus 1 bolletje mozzarella of 1/2 zakje geraspte kaas olijfolie, ...

Bekijk recept

Speltbrood met 3 tapenades

0 in 5

Nodig: Speltbrood: 500 gr speltmeel, 1 zakje droge gist van 7 gr, 280 ml warm water, 8 gr zout, klontje (room)boter (gesmolten, ong 20 gr) Tomatentapenade: 100 gr zongedroogde tomaatjes  ...

Bekijk recept

Empanade met tonijn (of gorgonzola)

0 in 5

Nodig: 1 pak brooddeeg 2 blikjes tonijn (uitgelekt) of 150 gr gorgonzola in stukjes (eventueel een half zakje geraspte kaas als je tonijn gebruikt) 3-4 tomaten, in stukjes 1 ui, in ...

Bekijk recept

Foccacia

0 in 5

Nodig: 250 gr bloem 2 eetlepels olijfolie theelepel zout zakje gist (7 gr) 150 ml warm water ingredienten voor de topping: bijv. zongedroogde tomaatjes, kaas, olijven, ui, groene kruiden etc. ...

Bekijk recept

Dessert: Tarte Tatin, met appel en kaneel

0 in 5

Nodig: 250 gr bloem 150 gr boter 4 gr zout 2 eieren 50 gr kristalsuiker 100 gr poedersuiker 1 eetlepel kaneel 4 zoetzure appels Meng bloem, 100 gr boter, poedersuiker, ...

Bekijk recept