
Pesto en pestosaus
Nodig: 30 gr basilicumblaadjes 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt 30 gr pijnboompitten 1 teentje knoflook, fijngesneden 2-3 eetlepels olijfolie, extravierge peper voor de pestosaus: een flinke eetlepel crème fraiche Rooster ...
Nodig: 30 gr basilicumblaadjes 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt 30 gr pijnboompitten 1 teentje knoflook, fijngesneden 2-3 eetlepels olijfolie, extravierge peper voor de pestosaus: een flinke eetlepel crème fraiche Rooster ...
Nodig (4-5 pers.): 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes 1 courgette, in blokjes 200 gr sperziebonen een paar takjes peterselie, grof gesneden eventueel wat loof van de bleekselderij, grof gesneden ...
Maaltijdsoep, voor 3-4 pers. Nodig: 750 gr smaaktomaten 2 uien 1 teen knoflook, ongepeld 2 theelepels kristalsuiker 2 groentebouillontabletten 80 gr tortellini (met kaas gevuld; bijv. van Grand Italia) flinke ...
Nodig (2-3 pers.): 200 gr risottorijst 1 groentebouillontablet 1 venkel, in kleine stukjes 1 ui, in kleine stukjes 1-3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 courgette, in blokjes halve eetlepel gedroogde dille ...
Nodig, 2-3 personen 150-200 gr rijst 600-800 gr roerbakgroente in stukjes, bijv. courgette, paprika, ui, wortel, champignons 1 flinke eetlepel mosterd 2 eetlepels tomatenketchup 1 groentebouillontablet 250 ml kookroom of ...
Nodig: 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd ca. 5 zongedroogde tomaatjes, in stukjes ca. 10 basilicumblaadjes 1 eetlepel (vegan) mayonaise (alternatief: creme fraiche) snuf peper snuf gemalen chilivlokken optioneel: klein ...
Het recept van dit leuke bijgerechtje komt van Lev Lokaal. Lev Lokaal levert streekproducten uit de Alblasserwaard. Het oorspronkelijke recept was met balletjes gehakt, ik heb dit gewijzigd naar falafel ...
Nodig voor de dressing: 3 eetlepels olie uit een potje zongedroogde tomaatjes op olie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 flinke theelepel groene pesto 1 scheutje citroensap peper Dressing: Meng alle ingrediënten ...