Zuurkoolquiche

Nodig:

  • 5-6 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  • 500 gr zuurkool
  • 1-2 uien, in stukjes
  • 1 bakje vleesvervanger, bijv. vega-spekjes of vega-rookworst (in stukjes)
  • 2 theelepels kerriepoeder, of curry madras (Jonnie Boer)
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 1/2 zakje geraspte kaas
  • naar wens een paar eetlepels mosterd
  • naar wens blikje ananasstukjes (op sap, uitgelekt)
  • boter

Spoel de zuurkool met water af in een vergiet en laat goed uitlekken. Bak de ui glazig in wat boter (of olie), Voeg de zuurkool, kerrie en vleesvervanger toe en bak gedurende 5 minuten goed door. Klop eieren met creme fraiche en de kaas. Bekleed een ingevette ovenschaal met de velletjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Bestrijk naar wens met wat mosterd. Schep het zuurkoolmengsel in de schaal. Schep er naar wens de ananas bij. Giet er daarna het eimengsel over en bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!