Zoete tomatensoep

Nodig:

  • zoete aardappel, ong. 150 gr, in stukjes
  • 1 rode ui, in stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gr
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • peper
  • naar wens wat groene kruiden
  • naar wens nog 1 – 2 verse tomaten, in stukjes
  • olijfolie

Wok ui en knoflook in een pan met wat olie gedurende een paar minuten. Voeg de zoete aardappel toe en wok nog 2 minuten. Voeg tomatenblokjes, groentebouillontablet en 300 ml water toe. Breng aan de kook. (voeg eventueel de verse tomaten toe en gebruik dan 400 ml water ipv 300 ml). Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer. Voeg naar wens wat verse kruiden toe. Breng op smaak met peper (indien nodig). Schep net voor het serveren de mais door de soep.

 

Bron: variant op het recept van Foodsisters!

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!