Weense Sachertorte

Nodig voor de taart:

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr bloem
  • 6 eieren, gesplits in eiwit en dooier
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr poedersuiker
  • snufje zout
  • springvorm, diam ca 24 cm
  • potje abrikozenjam

Nodig voor het glazuur:

  • 200 gr pure chocolade
  • 1 klontje boter
  • 30 gr poedersuiker
  • eventueel wat nootjes voor de garnering

Taart: verwarm chocolade au bain marie totdat het vloeibaar is. Voeg eigeel en poedersuiker toe en  klop goed door. Meng meel met zout. Klop eiwit met suiker tot een schuimig geheel. Voeg meel en chocolade toe aan het eiwit mengsel. Schenk dit in een ingevette springvorm en bak de taart in 45-60 minuten op 180 graden. Laat de taart in de vorm goed afkoelen.

Snijd de taart voorzichtig in twee lagen. Bestrijk een laag met de abrikozenjam.

Chocoladeglazuur: verwarm 200 gr chocolade au bain marie en voeg een klontje boter en wat poedersuiker toe. Roer goed door. Besmeer de taart met de chocolade en strijk dit glad met een groot mes. Bestrooi eventueel met wat nootjes.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!