Vegan shoarma salade met avocadosaus

Nodig:

  • 1 bakje vegan shoarma
  • 1-2 theelepels sambal
  • zonnebloemolie
  • (gemengde) sla naar keuze
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt of plantaardige mayo (bijv. Remia)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • scheutje citroensap
  • naar wens wat (rode) uiringen
  • naar wens een paprika in stukjes
  • peper

Meng de shoarma met de sambal en bak (eventueel met de paprika) op hoog vuur krokant in de zonnebloemolie. Laat afkoelen.

Prak of pureer de avocado fijn en roer er de knoflook, citroensap en yoghurt of mayo door. Breng op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Leg de sla op een schaal en schep hierop de shoarma en de rauwe ui. Serveer met de avocadosaus.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!