Vega-kipsate

Hoofdgerecht, voor 3-4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 bakje kipstuckjes (De vegetarische slager)
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 bakje (kastanje)champignons, in plakjes
  • 2 uien, in stukjes
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1-2 theelepels sambal
  • 200 gr mie of noedels
  • 250 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • eventueel wat pinda’s voor de garnering

Kook de sperziebonen gaar (ongeveer 15 minuten). Kook de mie of noedels volgens de instructies op de verpakking. Wok ui, champignons en kipstuckjes in wat olijfolie. Meng mie en sperziebonen, voeg een scheutje olijfolie toe en houd warm. Voeg de kokosmelk toe aan de kipstuckjes. Voeg pindakaas, ketjap en sambal toe, roer goed door en breng de saus langzaam aan de kook tot de gewenste dikte. Serveer groente op een schaal en leg hierop de saus. Garneer met wat pinda’s.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!