Vega gehakt in pittige ketjapsaus

Hoofdgerecht, 2 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 bakje met 2 gehaktballen van De vegetarische slager
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1/2 of 1 rood pepertje, in kleine stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 100 ml ketjap manis
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 kopje (zilvervlies)rijst
  • wat olie of boter
  • wat garnering, bijv. rucola of zilveruitjes of taugeh

Kook de rijst. Snijd de gehaktballen in dunne plakjes. Bak ui en paprika in wat olie of boter. Voeg ketjap, 4 eetlepels water, basterdsuiker, azijn en maïzena toe en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.  Leg het gehakt in de saus en warm nog even goed door. Garneer met bijv. wat rucola en serveer met de rijst.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!