Tortilla’s met spinazie en roquefortsaus

Vegetarisch hoofdgerecht

Nodig (4 pers.):

  • 8 stuks tortilla wraps, totaal 320 gr
  • 1,2 kg verse spinazie of 800 gr diepvriesspinazie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 3 eetlepels (room)boter
  • 75-100 gr roquefort, in stukjes
  • 50 gr geraspte (jong)belegen kaas
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml melk
  • 10 (of meer) cherrytomaatjes, gehalveerd
  • eventueel ter garnering: geroosterde pijnboompitten en/of versgeknipte bieslook
  • peper, zout en nootmuskaat

Wok ui en knoflook in de olie en voeg de spinazie toe (verse spinazie in delen toevoegen en steeds laten slinken). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Leg op elke tortilla 1/8ste deel van de spinazie, rol op en leg de tortilla’s naast elkaar in een ovenschaal. Leg hierop de tomaatjes.

Verhit in een pan de boter. Bak de bloem kort aan. Roer 250 ml melk, 250 ml water en het bouillonblokje erdoorheen. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de stukjes roquefort erdoorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper, De saus blijft vrij dun. Giet de roquefortsaus voorzichtig over de tortilla’s en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Garneer eventueel met de pijnboompitten en de bieslook. Schaal 5 minuten laten staan voordat het opgediend wordt.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!