Tomatenrisotto met portobello’s

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 pers.

Nodig:

  • 150 gr risottorijst
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 portobello’s
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 smaaktomaten, in kleine stukjes
  • 100 ml witte wijn
  • wat takjes verse basilicum, blaadjes fijngesneden
  • olijfolie, peper en zout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 rood pepertje, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • wat geraspte kaas

Meng tomaten, balsamicoazijn, wat peper en zout, rood pepertje en basilicum en laat even staan. Fruit in wat olijfolie de knoflook, voeg de rijst toe en de witte wijn. Laat de wijn verdampen. Maak 500 ml bouillon van de bouillontablet en voeg de tomatenketchup toe aan de bouillon en wat peper en zout. Voeg in delen de bouillon toe aan de rijst. Steeds blijven roeren, dit duurt zo’n 20 minuten. Meng het tomatenmengsel door de rijst en laat de risotto nagaren (met het deksel op de pan). Doe ondertussen de portobello’s in een vergiet en giet er wat kokend water overheen. Leg de portobello’s in een ovenschaaltje.  Vul (indien mogelijk) de portobello’s met wat tomatenrisotto en strooi er wat geraspte kaas over. Zet 15 minuten in een oven op 200 gr. Doe de risottorijst op een bord en zet de portobello erop.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!