Toast met geroosterde pompoen

Nodig:

  • 4 flinke sneden bruin brood
  • 400 gr pompoenblokjes
  • olijfolie
  • takje verse salie, blaadjes fijngesneden
  • 150 gr spinazie
  • 2 eetlepels honing
  • chilivlokken, zout en peper
  • 100 gr zachte geitenkaas

Voorbereiding (kan een paar uur van te voren):

Leg de pompoenblokjes op bakpapier, bestrooi met wat gemalen chilivlokken, peper, zout en wat olijfolie. Zet de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 gr. Haal de plaat er na 20 minuten uit, schep de pompoenblokjes om, bestrooi met de salie en besprenkel met honing. Zet nog 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Wok de spinazie in wat olie gedurende 2 minuten. Laat afkoelen. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

Verdeel de geitenkaas over de boterhammen en plaats de boterhammen even in de grill totdat ze wat krokant worden. Beleg de boterhammen nadien met spinazie, pompen en pompoenpitten. Direct serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!