Stamppot rode kool met vega stoofvlees

Nodig (4 pers.):

  • 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 1 rode kool, in reepjes gesneden en gewassen
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • peper en zout
  • eventueel wat honing en/of wat koekkruiden
  • scheutje azijn
  • 2 pakjes Hollandsch Stoofvleesch (De vegetarische slager)

Kook de aardappels in een pan gaar. Giet af, voeg wat melk en boter toe en stamp tot een puree.

Doe de rode kool in een pan. Voeg appel, azijn, wat zout en naar wens wat honing en/of koekkruiden toe. Kook de rode kool gaar in 20-30 minuten en giet af.

Meng puree met de rode kool en schep in een ovenschotel. Leg hierop het stoofvlees. Bewaar tot gebruik in de koelkast (kan een dag van te voren bereid worden). Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 20 minuten.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!