Speltrisotto

Nodig, 4 pers.:

  • 250 gr spelt (hele korrels)
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepels groene pesto
  • olijfolie, peper en zout
  • flinke scheut witte wijn
  • 30 gr verse peterselie, fijngesneden
  • geraspte kaas

Wok in wat olijfolie de ui en knoflook. Voeg de spelt toe en de witte wijn. Laat de witte wijn al roerend verdampen. Kook 1 liter water en voeg de bouillontabletten toe. Voeg een flinke scheut bouillon toe aan de spelt en laat al roerend verdampen. Voeg nadien steeds wat bouillon toe. Het duurt minimaal een half uur voordat de spelt zacht is (het wordt overigens nooit zo zacht als rijst en de risotto blijft wat vochtig). Voeg aan het eind van de kooktijd 2/3 deel van de peterselie toe. Bak ondertussen in een wok de champignons en breng op smaak met peper en zout. Wanneer de spelt gaar is voeg dan de champignons toe en de pesto. Garneer met de rest van de peterselie en de kaas.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!