Slasoep

Nodig, voor 6 pers.:

  • 1 grote krop ijsbergsla, in repen gesneden en gewassen
  • 1 potje erwtjes, ongeveer 300 gr, uitgelekt
  • 3 groentebouillontabletten
  • een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes, grof gesneden
  • peper
  • naar wens wat gekookt ei en/of geroosterde pompoenpitten voor de garnering

Doe de sla (maar bewaar een handvol sla voor de garnering) en de erwtjes in een soeppan, voeg 1.5 liter water toe en de bouillontabletten en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen, ongeveer 15 minuten. Voeg aan het eind van de kooktijd de munt toe. Pureer de soep en breng op smaak met wat peper. Schep de soep in kommen en schep hierop voorzichtig wat sla, ei en/of pompoenpitten.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!