Sint 2017: Speculaastiramisu

Nodig: 4-6 porties

  • 12-14 speculaasjes (ongeveer 200 gr)
  • 200 ml slagroom
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 250 gr mascarpone
  • 1 kopje (caffeinevrije) koffie
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • naar wens wat geroosterde amandelen

Klop de slagroom met een mixer lobbig. Roer sinaasappelsap en mascarpone door de slagroom. Leg in een platte schaal ongeveer 5 speculaasjes (afhankelijk hoe groot je schaal is). Besprenkel de speculaasjes met een paar eetlepels koffie. Schep hierop de helft van het slagroommengsel. Leg hierop weer 5 speculaasjes. Besprenkel deze speculaasjes voorzichtig met wat koffie. Schep hierop de rest van het slagroommengsel. Verkruimel een paar speculaasjes en strooi die over de tiramisu. Garneer met de cacaopoeder en de amandelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Maak dit gerecht bij voorkeur een aantal uren voordat je het serveert.

Dit recept is een variatie op het recept uit Allerhande.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!