Salade met quinoa, munt en koriander

Bijgerecht voor 4-6 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 200 gr quinoa
  • 1 komkommer, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden incl. het groen
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 bakje munt (20 gr), blaadjes grof gesneden
  • 1 bakje koriander (20 gr), blaadjes grof gesneden, steeltjes fijn gesneden
  • 2 eetlepels citroen
  • peper en zout

Kook de quinoa (bijv. de quinoa van Ekoplaza) volgens de aanwijzing op de verpakking en laat enigszins afkoelen. Meng de quinoa met komkommer, tomaat, bosui, munt, koriander, citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak nog wat citroensap en/of olijfolie toe. Zet voor gebruik een paar uur in de koelkast.
Ook lekker met wat noten en/of blokjes feta erdoor.

Print Friendly

Beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!