Bijgerecht voor 4-6 pers., vegetarisch
Nodig:
- 200 gr quinoa
- 1 komkommer, in stukjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden incl. het groen
- 5 eetlepels (olijf)olie
- 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 bakje munt (20 gr), blaadjes grof gesneden
- 1 bakje koriander (20 gr), blaadjes grof gesneden, steeltjes fijn gesneden
- 2 eetlepels citroen
- peper en zout
Kook de quinoa (bijv. de quinoa van Ekoplaza) volgens de aanwijzing op de verpakking en laat enigszins afkoelen. Meng de quinoa met komkommer, tomaat, bosui, munt, koriander, citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak nog wat citroensap en/of olijfolie toe. Zet voor gebruik een paar uur in de koelkast.
Ook lekker met wat noten en/of blokjes feta erdoor.
Beoordeel dit recept
1 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(5 / 5)
Nog geen reacties