Salade met broccoli en peultjes

Vegetarische lunch- of maaltijdsalade voor 2-3 pers.

Nodig:

  • 200 gr verse peultjes
  • 200 gr broccoli, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine (rode) ui, in stukjes
  • 1 klein blikje mais
  • 100 gr cashewnoten, gezouten
  • 100-200 gr radijsjes, in plakjes gesneden
  • olijfolie, peper en zout, cayennepeper of paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • wat slabladeren voor de garnering

Wok knoflook en ui in wat olijfolie en voeg de peultjes toe. Wok totdat de peultjes zacht zijn (5-10 minuten). Kook de broccoliroosjes in een pan water met wat zout gedurende 10 minuten. Meng peultjes, broccoli, mais, radijsjes en cashewnoten. Klop een dressing van 4-5 eetlepels olijfolie, peper, zout, cayennepeper of paprikapoeder, honing, mosterd en citroensap en meng dit door de groente. Leg in een schaal wat sla en garneer hierop de salade. Zet tot gebruik in de koelkast.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!