Rijst met spinazie en feta

Nodig (voor een grote schaal voor 6 personen):

  • 400 gr witte rijst
  • 800 gr verse spinazie (gewassen)
  • bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 theelepel kurkuma
  • feta, in blokjes
  • naar wens wat geroosterde pitten (bijv. pijnboompitten of pompoenpitten)

Kook de rijst in ruim water met de bouillontabletten en de kurkuma. Roer net voor het einde van de kooktijd de spinazie erdoor totdat de spinazie geslonken is. Giet de rijst af en roer de helft van de tomaatjes erdoor. Laat de rijst met deksel op de pan gedurende 10 minuten staan. Schep de rijst in een grote schaal en garneer met de tomaatjes, de feta en eventueel de pitten.

Print Friendly

Beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!