Quiche met prei en forel

Nodig (voor een kleine quiche voor 2 a 3 personen):

  • 3-4 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 100-150 gr forelfilet, in stukjes
  • 2 preien, in ringen (ook het groen)
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gr geraspte kaas
  • snuf peper, zout en paprikapoeder, eventueel theelepel Italiaanse of Provencaalse gedroogde kruiden
  • boter om de ovenschaal in te vetten
  • scheutje olie om de prei in te bakken

Bekleed de ingevette ovenschaal met het bladerdeeg. Bak in wat olie de prei gedurende 5 minuten (natuurlijk kan je ook andere groenten toevoegen zoals paprika en/of ui). Klop in een kom de crème fraiche, de eieren, de helft van de kaas en de kruiden en schep dat mengsel door de prei. Voeg de stukjes forel toe. Schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met  de rest van de kaas en nog wat paprikapoeder. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 25 minuten. Kan zowel warm als koud geserveerd worden.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!