Provencaals brood

Nodig:

  • 500 gr (spelt)meel + wat extra voor de garnering
  • 7 of 8 gr zout
  • 1 zakje gist
  • 2-4 (rode) uien, in stukjes
  • 2-5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden
  • scheutje olie

Meng meel, zout, gist en 300 ml handwarm water en kneed goed door totdat er een compacte en niet kleverige deegbol ontstaat. Bewaar 60 minuten afgedekt op een warme plaats (bijvoorbeeld naast de verwarming).

Roerbak ui, knoflook en kruiden in wat olie gedurende 5 minuten en laat afkoelen.

Als het deeg 60 minuten heeft gerezen dan de groente door het deeg kneden en opnieuw 60 minuten afgedekt laten rusten. Kneed er daarna een bol van, garneer met wat meel en bak op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 25-30 minuten.

Laat het brood afkoelen en serveer met roomboter.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!