Patatje stoof’vlees’

Nodig (2 pers.):

  • 2 grote uien, in stukjes
  • 1 kleine winterwortel, in stukjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bakje vleesvervangers, bijv. vega kipstukjes
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • scheutje olie om in te bakken
  • (oven)frites

Bak in een kookpan de uien lichtbruin in wat olie. Voeg de bloem toe en bak een minuutje mee. Voeg daarna toe: winterwortel, appelstroop, ontbijtkoek, groentebouillontablet, 500 ml water, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels. Breng aan de kook en laat dit een uurtje sudderen. Regelmatig roeren.

Bak in een koekenpan in wat olie de kipstukjes krokant. Voeg de kipstukjes aan het eind van de kooktijd toe aan het uienmengsel. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout (maar is waarschijnlijk niet nodig).

Serveer met frites (of gekookte rijst).

Optioneel: roer aan het eind van de kooktijd wat zilveruitjes door de saus.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!