Pasta met broccolipesto

Nodig, 2-3 pers.

  • 250 gr pasta
  • 500 gr broccoli
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 gr geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 scheutje citroen- of limoensap
  • 100 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper, zout en Italiaanse kruiden
  • eventueel wat rucola voor de garnering

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes en kook de broccoli beetgaar in ongeveer 10 minuten. Rooster de pijnboompitten met de knoflook in een droge koekenpan. Roerbak in wat olijfolie de paprika en de ui. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer met een staafmixer de broccoli tezamen met kaas, citroensap, pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie. Meng de pasta met de broccolipesto en de paprika/ui en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat rucola, wat geraspte kaas en een klein scheutje olijfolie.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!