Paddenstoelenstoof met puree

Veganistisch hoofdgerecht voor 4 personen:

Puree:

  • 500 gr aardappels, geschild en in stukjes
  • 500 gr knolselderij, geschild en in stukjes
  • scheut olijfolie
  • 1 groentebouillontablet
  • peper, zout en nootmuskaat

Paddenstoelenstoof:

  • 15 gr funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 150-200 gr oesterzwammen, in stukken
  • 400 gr kastanjechampignons (gehalveerd) of 200 gr aardappels (in blokjes)
  • 300 gr winterwortel, in dunne plakjes
  • 4 uien, in stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • paar takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels ketjap

Paddenstoelenstoof: Wel de funghi porcini in 200 ml heet water gedurende 20 minuten; giet af en vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Roerbak in de olie ui en wortel gedurende 15 minuten. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak even een minuutje mee. Voeg daarna toe: knoflook, tijm, champignons of aardappel, opgevangen vocht van de porcini, ketjap en 250 ml water. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

 

Puree: doe aardappels en knolselderij in 1 pan en voeg een groentebouillonblokje toe. Kook gedurende 20 minuten. Giet af en vang het kookvocht op. Giet wat olie bij de aardappels en een paar eetlepels van het kookvocht en pureer met een stamper. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de puree te droog blijft. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!