Mosterdsoep met knolselderij-julienne

Nodig:

  • 1 ui, in zeer kleine stukjes gesneden
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2-4 eetlepels (grove) mosterd
  • 250 ml slagroom
  • 1 grote plak knolselderij, geschild en in zeer dunne reepjes (julienne) gesneden
  • scheutje olie of wat boter

Leg de reepjes knolselderij een paar minuutjes in een schaaltje kokend water. Laat nadien uitlekken. Los de bouillontabletten op in 750 ml kokend water. Fruit in een pan de ui in wat olie of boter. Voeg 2 flinke eetlepels mosterd toe en een scheut bouillon en roer goed door. Voeg rest van de bouillon toe en de slagroom en laat 15 minuten zachtjes koken (zonder deksel). Proef aan het eind van de kooktijd of de soep op smaak is, voeg anders nog wat mosterd toe. Schep de soep in kommen en leg in elke kom wat knolselderij-jullienne.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!