Mexicaans ovenschoteltje met tortillachips

Vegetarisch, hoofdgerecht voor 2 pers. of bijgerecht voor 4 pers.

Nodig:

  • 300 gr verse spinazie
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 eieren
  • blikje mais, uitlekgewicht ca 285 gr
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper en zout
  • ca 75 gr tortilla chips
  • ca 75 gr geraspte kaas
  • (olijf)olie

Wok knoflook en ui in wat (olijf)olie en voeg in delen de spinazie toe totdat de spinazie is geslonken. Voeg de stukjes tomaat toe en de uitgelekte mais. Warm goed door en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 gr. Laat het groentemengsel even goed uitlekken in een vergiet. Doe het daarna weer terug in de wok en warm nog even door. Doe het groentemengsel in een ovenschaaltje en maak met een lepel 4 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en bestrooi met wat peper en zout. Leg voorzichtig de plakjes tomaat erop en vervolgens de licht verkruimelde tortillachips en de geraspte kaas. Zet direct daarna 18-20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!