Linzensalade met blauwe bessen

Bijgerecht, vegetarisch
Nodig:

  • 400 gr cherrytomaatjes, rood en/of geel
  • blik linzen, 400 gr
  • 150 gr blauwe bessen
  • een paar takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel oregano
  • handvol walnoten of andere noten

Snijd cherrytomaatje doormidden en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met suiker, oregano en 3 eetlepels olijfolie. Zet de tomaatjes 45 minuten in de oven op 150 gr. Laat de linzen uitlekken en spoel ze af. Snijd de basilicum fijn.
Haal de tomaatjes uit de oven en voeg de linzen toe. Roer goed door. Voeg daarna de mosterd, blauwe bessen, noten, basilicum en 2 eetlepels olijfolie toe. Roer goed door en laat de salade afkoelen. Breng eventueel op smaak met nog wat peper.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!