Koolrabi curry

Nodig, 2-3 personen

  • 2 koolrabi’s, totaal ongeveer 500 gr (of vervang de koolrabi door venkel)
  • 500 gr aardappels
  • 1 prei, in ringen (ook het groen)
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 1 groentebouillontablet opgelost in 500 ml kokend water
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • wat geraspte kaas en/of sesamzaad

Schil de koolrabi’s en snijd in dunne plakjes. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Kook koolrabi en aardappels in 1 pan met wat zout gedurende 15 minuten. Kook de laatste 4 minuten de prei mee. Giet af.

Schep aardappels en groente in een ovenschaal. Verwarm de boter in een steelpannetje tot de boter vloeibaar is. Voeg de bloem toe en bak eventjes mee. Voeg de kerriepoeder toe en steeds – al roerend – een flinke scheut bouillon totdat er een stevige bechamelsaus ontstaat. Schep de saus door de aardappels en groente. Strooi er wat geraspte kaas en/of sesamzaad over en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!