Knolselderij met appel uit de oven

Bijgerecht voor 4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 knolselderij, geschild
  • 2 grote appels, in plakjes
  • 2 grote uien, in stukjes
  • 100 gr geitenkaas
  • 200 ml slagroom
  • peper, zout, gedroogde taliaanse groene kruiden
  • wat boter of olie
  • scheutje citroen
  • paar eetlepels amandelschaafsel
  • 1-2 theelepels kurkuma
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel wat rucola of veldsla voor de garnering

Snijd de knolselderij in dunne schijfjes. Kook de knolselderij in water met wat zout gedurende 10 minuten. Besprenkel de plakjes appel met wat citroen. Verhit de boter of olie en bak hierin de uien met de kurkuma. Klop de eieren los met zout, honing en slagroom. Doe in een ovenschaal een laag knolselderij, appel en ui en bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg hierop de verkruimelde geitenkaas en daarna nog een laagje knolselderij, appel en ui. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Giet voorzichtig het eiermengsel over het gerecht. Bestrooi daarna met amandelschaafsel en zet de schaal 30 minuten op 180-200 gr in de oven. Garneer net voor het serveren met wat rucola.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!