Kersenclafoutis

Nagerecht, 6 pers.

Nodig:

  • 1 grote pot kersen op sap (HAK)
  • 250 ml melk
  • 75 gr bloem
  • 75 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje  vanillesuiker
  • snufje zout
  • wat poedersuiker voor de garnering
  • wat boter om de vorm in te vetten
  • taartvorm (geen springvorm)

Laat de kersen goed uitlekken (vang het sap op voor een glas vruchtensap). Meng bloem, melk, suiker, eieren, zout, vanillesuiker en klop dit goed door tot een luchtig beslag (het beslag blijft vloeibaar). Schep de kersen in een ingevette taartvorm en schep hierop het beslag. Zet in een voorverwarmde oven op 200-225 gr gedurende 40 minuten. Bestrooi met wat poedersuiker. Lauwwarm serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!