Indiase linzencurry

Nodig (4 pers.):

  • 150 gr gedroogde rode linzen, afgespoeld
  • 400 gr verse worteltjes, in plakjes gesneden
  • 1 blik of potje mais
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • stukje verse gember, geraspt
  • 3 bosuitjes, in kleine stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder (of curry madras poeder van Jonnie Boer)
  • naar wens een limoen, 1 groentebouillontablet, verse koriander, peper, zout, chilivlokken (uit een molentje)
  • scheutje olie

Fruit ui en knoflook in wat olie. Voeg de geraspte gember toe. Voeg de wortels toe en bak even mee. Schep de kerriepoeder erdoor. Voeg de linzen toe plus de kokosmelk, 200 ml kokend water, bouillontablet, peper, snufje zout en de chilivlokken en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Voeg halverwege de kooktijd de mais toe. Roer op het laatst de bosui erdoor. Bestrooi met verse koriander en serveer met partjes limoen en gekookte rijst.

Bron: Karin Luiten, met wat aanpassingen van mijn kant (bijv. bloemkool vervangen door mais en gemalen chilivlokken toegevoegd voor wat meer pit).

 

 

 

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!