Hete bliksem, maar dan vega

Nodig:

  • 1 kg aardappels, geschild en gekookt
  • 1 kg appels, geschild en in stukjes (bij voorkeur helft zure appels en helft zoete appels)
  • 500 gr ui, in stukjes
  • 1 bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager)
  • 1 bakje gehaktballen (De vegetarische slager), in dunne reepjes gesneden
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  • scheut melk en klontje boter

Stamp van de gekookte aardappels een puree met wat melk en boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak in wat boter of olie de spekjes en de ui. Breng op smaak met peper en zout. Roer door de aardappelpuree de appels, spekjes en ui. Controleer nog even de smaak; breng de puree goed op smaak met peper. Doe de helft van de puree in een ovenschaal. Leg hierop de gehaktreepjes en daarop weer de rest van de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 grl

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!