Havermout-kokoskoekjes

Nodig:

  • 200 gr havermout
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 4 eetlepels honing
  • 50 gr gemalen kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gr gedroogd fruit, bijv, dadels, abrikozen of cranberry’s (fijngesneden of gepureerd)
  • 50 gr pure chocolade
  • snufje zout

Meng havermout, kokos, boter, bakpoeder, zout en honing en kneed tot een deeg. Voeg het fruit toe. Maak kleine bolletjes (met natte handen werkt het best), leg de bolletjes op bakpapier en druk ze plat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175-200 gr. gedurende 15-20 minuten.

Verwarm ondertussen de chocolade au bain marie (dus in een schaaltje wat in een pan warm water staat). Haal de koekjes uit de oven en verdeel er met een lepel wat chocolade over. Goed af laten koelen.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!