Groentecurry in mosterdsaus

Nodig, 2-3 personen

  • 150-200 gr rijst
  • 600-800 gr roerbakgroente in stukjes, bijv. courgette, paprika, ui, wortel, champignons
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 ml kookroom of kookzuivel
  • verse peterselie
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • scheutje olie
  • naar wens wat kurkuma voor door de rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg naar wens wat kurkuma toe aan het kookwater.

Wok in wat olie de knoflook gedurende een paar minuten. Voeg daarna de groente toe en roerbak even goed door. Voeg dan toe de room, mosterd, ketchup en bouillontablet (verkruimeld). Breng aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes sudderen. Voeg aan het eind van de kooktijd de peterselie toe (en bewaar wat peterselie voor de garnering). Serveer met de (gele) rijst.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!