Gestoofde prei met appel en mosterdsaus

Nodig:

  • 800 gr prei
  • 2 appels
  • een halve groentebouillontablet
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • naar wens een handvol walnoten

Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in stukken van ongeveer 5 cm. De prei goed wassen en uit laten lekken. Kook 200 ml water en voeg de bouillontablet toe. De appels (met schil) in plakjes snijden. Stoof knoflook en prei en wat olie gedurende 3 minuten. Voeg daarna de bouilon toe en laat zo’n 5 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer daarna de appel door de prei en bak nog eventjes mee. Schep de groente uit de pan en roer de creme fraiche en de mosterd door het kookvocht. Schep de saus over de groente. Garneer met wat walnoten.

Print Friendly

Beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!