Fusilli met rode pesto en feta

Dit recept is een variant op een Hello Fresh recept. Het oorspronkelijke recept is met de pastasoort Casarecce, maar die pasta is wat moeilijk verkrijgbaar in de supermarkt. De roma-tomaten heb ik vervangen door cherry tomaatjes en wat zongedroogde tomaatjes.

Nodig (voor 2 personen):

  • 180 gr fusilli (of een andere pastasoort)
  • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 90 gr rode pesto
  • naar wens wat zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in kleine stukjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • een paar takjes basilicum, blaadjes gescheurd
  • 100 gr feta (of witte kaas), in blokjes
  • sla, bijv. rucola of mesclun

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Roer een sladressing van 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamico. Bak in wat olie de stukjes ui, Voeg 1 minuut de tomaatjes toe. Voeg daarna de pasta toe en de rode pesto en roer goed door. Schep de pasta op borden en garneer met de basilicum en de feta. Serveer de sla erbij en besprenkel de sla met de balsamico-dressing.

Dit is een variant op een Hello Fresh recept: https://www.hellofresh.nl

http://www.kookboekvanarja.nl

Print Friendly

Beoordeling

  • (1 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!