Florentijnse eieren

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 pers.

Nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 gr verse spinazie
  • 2 tomaten, in stukjes
  • nootmuskaat, zout en peper
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 ml melk
  • 2 eetlepels room
  • 2 of 4 eieren
  • 1/2 zakje geraspte kaas
  • ciabatta of stokbrood
  • eventueel wat bieslook voor de garnering

Fruit ui en knoflook in de olijfolie en voeg de spinazie in delen toe. Laat de spinazie slinken en doe t daarna in een vergiet. Goed uit laten lekken en daarna terug in de wok. Voeg tomaten toe en wat nootmuskaat, peper en zout. Verhit in een klein pannetje de melk, bloem en boter. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe en laat 5 minuten zachtjes koken (steeds blijven roeren). Voeg daarna de room toe en haal de pan van het vuur. Doe de warme spinazie in een overschaaltje en maak 2 of 4 kuiltjes. Breek één voor één de eieren in een kuiltje en strooi er wat zout en peper op. Giet daarna de saus over de eieren en strooi er wat geraspte kaas op. Zet de schaal in een voorverwarmde over op 200 gr gedurende 15-17 minuten. Bestrooi voor het serveren met wat bieslook. Serveren met brood.

Recept uit de Veggiebox van www.streekbox.nl

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!