Empanade met tonijn (of gorgonzola)

Nodig:

  • 1 pak brooddeeg
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt) of 150 gr gorgonzola in stukjes
  • (eventueel een half zakje geraspte kaas als je tonijn gebruikt)
  • 3-4 tomaten, in stukjes
  • 1 ui, in ringen
  • (eventueel een paprika in stukjes gebakken met de ui)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel (Italiaanse) groene kruiden

Maak het brooddeeg volgens de gebruiks aanwijzing maar vervang de boter door 2 eetlepels olie. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uienringen op middelhoge stand goudbruin en zacht. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat afkoelen. Snijd het deeg in twee gelijke stukken en rol een ervan tot een grote ronde of vierkante lap van 1⁄2 cm dik. Leg deze op de bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en tomaat erover. Bestrooi de tomaat met de knoflook, verdeel hier de tonijn (of gorgonzola) over en bestrooi met peper en zout (bestrooi eventueel nog met wat geraspte kaas). Verwarm de oven voor op 200°C. Rol nu het andere stuk deeg uit tot een lap van dezelfde maat en dek hier de empanada mee af. Bevochtig rondom de randen en druk ze goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant met de rest van de olie en bestrooi met wat grof zout en groene kruiden. Bak de empanada onderin de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!